3 Temmuz 2020 Cuma

Elbląg Kanalı ve Malbork kalesi

Vahit abi yeni fotoğraflar gönderdi. Bu kez Elbląg Kanalı'ı ziyaret etmişler. Polonya'da, Warmian-Masurian Voyvodalığı'nda, Drużno Gölü'nden Drwęca nehrine ve Jeziorak gölüne bağlantı kuran 80 kilometre uzunluğunda bir kanalmış burası. 50 tonluk küçük gemiler için elverişli bir kanalmış. Bugün çoğunlukla turistik amaçlı kullanılıyormuş.
 
Bu fotoğrafları çektiği yer olan Buczyniec, Gmina Rychliki idari bölgesinde bir köymüş. Rychliki'ye 5 km, Elbląg'a 19 km uzaklıktaymış.

1 Temmuz 2020 Çarşamba

Covid 19'un ilk dalgası sonrası Poznan turu

Tur güzergahı
Covid sonrası dönemde ilk kafile Polonya'nın Poznan şehrine ulaşmış. 17 kişiden oluşan kafilede çoğunlukla yaşlı kimseler varmış.

Otelde onlardan başka turistler de bulunuyormuş, Kaldıkları otelde açık büfe uygulamasının kaldırılmış. Kahvaltıda sipariş usulüne geçilmiş.
 
Vahit abi şehrin sokaklarının genelde tenha olduğunu ancak Polonya'da çoğu kişinin maske takmadığını söylüyor. "Turizm sektörü çalışanları çok gayret ediyor. Ekmek parası için çarkı tekrar çevirmeye çalışıyorlar" diyor.


Poznan şehir tarihi

I. Mieszko Hıristiyanlığı kabul ettikten sonra Polonya'daki ilk katedrali olan Poznań Katedrali'ni inşa etmeye başlamış, Bu katedral erken Piast hükümdarlarının (Mieszko I, Boleslaus I, Mieszko II, Casimir I) ve daha sonra Przemysł I ve Przemysł II'nin gömüldüğü yermiş.